برخی از کسب و کار های آنلاین هستند که پس از چند سال فعالیت به دلایلی مجبور به تغییر نام دامنه سایت خود می باشند . این تغییر بدون تردید می تواند به رتبه سایت در موتور های جستجو (SEO) آسیب برساند . در این مقاله می خواهم به این مسئله اشاره کنم که چگونه دامنه سایت را تغییر دهیم تا کمترین آسیب به سئو سایت وارد شود و شما برای سئو سایت خود دیگر از صفر شروع نکنید.
تاثیر تغییر دامنه بر سئو سایت
هر تغییری در سایت می تواند باعث افزایش یا کاهش رتبه سایت در موتور های جستجو باشد (برای درک این موضوع می توانید به مقاله تاثیر تغییر محتوا در سئو سایت مراجعه نمایید) و تغییر در دامنه سایت از این قائده مستثنی نیست .بی تردید اگر شما دامنه ای دارید و این دامنه جایگاه خوبی در گوگل دارد بخشی از رتبه سایت شما به واسطه بک لینک ها یا رپورتاژ آگهی هایی است که به صفحات سایت خود زده اید. بنابرین با تغییر آدرس سایت به هر دو صورت تغییر در نام دامنه یا تغییر در TLD دامنه (پسوند دامنه همان ir , com و … ) اثر این بک لینک ها به کلی برداشته می شود و جایگاه فعلی سایت خود را از دست خواهید داد.
در این مقاله می خواهیم به انتقال صحیح سایت از دامنه ای به دامنه دیگر بپردازیم و بگوییم که چگونه می شود این انتقال با افت رتبه سایت در موتور های جستجو مواجه نشود .
مرحله اول – بارگزاری سایت جدید در هاستی با ip سایت قدیمی
بعد از اینکه دامنه جدید خود را تهیه کردید بهتر است بر روی هاستی با IP یکسان با هاست دامنه قدیمی سایت خود را بارگزاری کنید . باید به این نکته توجه کنید که تغییر ip شاید بتواند تاثیری بر افت رتبه سایت بگذارد پس پیشنهاد می شود ip هاست جدید همانند سایت قدیمی باشد .
مرحله دوم – کپی سایت قدیم بر روی دامنه جدید
پس از بارگزاری کامل سایت بدون تغییری در قالب یا محتوا صفحات ، عینا نسخه ای از سایت قدیم خود را بر روی دامنه جدید کپی کنید. شاید در این جا سوال پیش بیایید که ممکن است گوگل سایت جدید را کپی حساب کرده و دامنه جدید را جریمه سنگینی کند. بنابرین باید مراحل بعد را به درستی انجام دهید.
مرحله سوم – ریدایرکت دامنه قدیم به دامنه جدید
در این مرحله باید کلیه آدرس های دامنه قدیم را عینا به همان صفحات در دامنه جدید ریدایرکت 301 بزنید به عنوان مثال صفحه searchito.com/blog را به searchito.ir/blog ریدایرکت 301 بزنید برای این کار می توانید از آنجایی که هاست خود را تهیه کردید تیکت بزنید و درخواست کنید که دامنه قدیم را بر دامنه جدید ریدایرکت بزند.
ولی اگر خودتان قصد داشتید این کار را انجام دهید به راحتی می توانید این تغییر را در بخش Rediects در سی پنل و بخش site redirection در دایرکت ادمین انجام دهید.
به نکته ای که در اینجا باید توجه کنید این است که حتما باید ریدایرکت 301 یا همان permanent redirect بزنید زیرا در این حالت چون ریدایرکت به صورت دائمی است بالا 90 درصد ارزش و اعتبار صفحات منتقل خواهد شد.
مرحله چهارم – ثبت سایت در سرچ کنسول و اعلام تغییر آدرس سایت به گوگل
این مرحله باید بلافاصله بعد از ریدایرکت کردن صفحات انجام بگیرید و نباید حتی چند ساعت بین این مرحله با مرحله قبل فاصله بیفتد. در این مرحله شما باید سریعا دامنه جدید را در سرچ کنسول ثبت کنید ، پس از آن به سرچ کنسول سایت قدیمی می روید در بخش Settings گزینه Change of address را انتخاب کنید ، صفحه ای جدید برای شما باز می شود و می توانید دامنه جدید خود را از این سایت هایی که در سرچ کنسول ثبت شده است پیدا کنید و گزینه validate & update را بزنید تا به گوگل اعلام کرده باشید که این سایت همان سایت قبلی است .
تغییر آدرس سایت در سرچ کنسول
تغییر سایت در سرچ کنسول
در این حالت گوگل سایت جدید را نسخه کپی به حساب نمی آورد و جریمه نمی کند و اعتبار صفحات سایت را تا حدی به صفحات جدید منتقل می کند.
جمع بندی
برای تغییر در دامنه سایت باید حتما به نکات گفته شده در مقاله و ترتیب آن دقت کنید ، به فرض مثال اگر شما دامنه جدید را ثبت کنید و سایت را بر دامنه جدید کپی کنید و آن را در سرچ کنسول ثبت کنید و بعد از چند روز تصمیم بگیرید که ریدایرکت 301 را اعمال کنید به احتمال زیاد سایت جدید شما توسط گوگل جریمه خواهد شد و تاثیر این تغییر ریدایرکت تا بخواهد بر سایت جدید اعمال شود زمان بسیار زیادی از شما می گیرد.
بنابرین یک اشتباه ساده در تغییر دامنه سایت می تواند به راحتی بر سئو سایت شما اثر بگذارد. خدمات سئو سایت در شیراز
- ۰۰/۰۴/۱۲